Area 45 - De podcast over Logopedie

#12 - met Gert Leunen over stem en trauma

May 06, 2021 Rachel Coekaerts & Tom Weckx Season 1 Episode 12
Area 45 - De podcast over Logopedie
#12 - met Gert Leunen over stem en trauma
Show Notes

AFLEVERING #12 ⚫️ “In therapie willen we onze cliënten zoveel mogelijk in rust en veiligheid brengen"

In deze aflevering neemt Gert Leunen ons mee doorheen zijn specialisaties die van hem een atypische en enorm boeiende logopedist maken. Hij vertelt hoe hij de interesse in traumatherapie heeft ontdekt en hoe dit eigenlijk zijn leven heeft veranderd. 
Naast veel persoonlijke en inspirerende verhalen hierrond, geeft Gert ons ook inzichten mee over hoe we elementen vanuit traumatherapie kunnen inzetten binnen ALLE logopedische stoornissen. 
Terloops krijgen we ook nog wat theorie mee omtrent de polyvagaaltheorie en de functie van de nervus Vagus en hoe deze ervoor kan zorgen dat onze cliënten rust en veiligheid ervaren. Na een boeiende discussie omtrent het behoud van allround logopedisten, is Gert onze allereerste gast die zorgt voor een prachtig muzikaal intermezzo. 
Naar aanleiding van dit nummer vertelt hij ons meer over zijn project 'Great Balls Of Choir' waarmee hij samen met een vriendin evenementen organiseert voor iedereen die de ervaring wil meemaken om samen met anderen te zingen. 
Afsluiten doen we met het belang van non-verbaal, onbewust gedrag en is zijn boodschap aan iedereen toch wel eentje die ons aan het denken zet. 

Tevens heeft Gert ook het record gebroken van de podcasttijd. Dit kunnen we niet wijten aan zijn Limburgs accent, maar wel aan het feit dat hij enorm veel boeiende en inspirerende zaken te vertellen heeft.

🤘 Music rights by James Falck & Kristof Du Jardin