Area 45 - De podcast over Logopedie

#11 - met Jonas & Manon van Treat Your Eat over aangepaste voeding

April 15, 2021 Rachel Coekaerts & Tom Weckx Season 1 Episode 11
Area 45 - De podcast over Logopedie
#11 - met Jonas & Manon van Treat Your Eat over aangepaste voeding
Show Notes

AFLEVERING #11 ⚫️ “Mensen met een cerebrale parese hebben lekker eten gekend, en dit willen we hen teruggeven.”

In deze aflevering vertellen ondernemers, Jonas (ergotherapeut) en Manon (neurologopediste), over hun passie, mensen voorzien van lekker en aangenaam eten op IDDSI-niveau 4.

Ze vertellen over hun Instagrampagina ‘Treat Your Eat’ waarop ze enorm veel ge-wel-di-ge gerechten delen volgens deze consistentie. 
De recepten hiervan delen ze helaas niet, maar hier hebben ze ook een goede reden voor.
Ze leggen ons uit op welke manier ze tot een lekkere, mooi ogende maaltijd komen (en geen papje), alsook welke materialen en ingrediënten ze hiervoor gebruiken. Mensen met een cerebrale parese weten wat het is om lekker te eten, en aangezien lekker eten ook een sociaal gebeuren is, willen ze hen dit volledig kunnen teruggeven.

Deze rasechte ondernemers willen hun project ook naar een hoger niveau tillen. Enkele luisteraars mogen als testpersonen deelnemen aan hun opleiding. Hierbij gaan ze samen met hen aan de slag om lekker eten te transformeren naar even lekker eten, maar met de aangepaste consistentie. Doe mee aan de give-away en maak kans op deze unieke ervaring.

Wij vonden het vooral ook enorm interessant om te horen hoe een ergotherapeut en een logopediste elkaar perfect kunnen aanvullen. Vanuit hun eigen expertise tillen ze elkaar naar een nog hoger niveau. En verder zijn ze ook nog eens een enorm sympathiek en gezellig duo!

Wat vonden jullie van deze aflevering?

Music rights by James Falck & Kristof Du Jardin